www.profamilia.ro /tineri.asp?cuisus=01
 
 TINERI   /   COPII 

Cu Isus în viata
achizitionare: 22.03.2002; sursa: Congregatia Surorilor Maicii Domnului Lauretane

capitolul urmatorCuprins Cuvânt catre parinti

Cartea de fata contine doua lucruri diferite, desi strâns legate între ele: ilustratiile, care iau în considerare mentalitatea si psihica copilului mic, si textul, în care modul de tratare a subiectelor prezentate se pare deseori ca ar depasi posibilitate de cunoastere si de însusire a copilului la vârsta de 10 ani în sus.

În ciuda acestor aspecte m-am decis la aceasta forma de tratare si nu la alta din 3 motive:

  1. Cartea de fata trebuie sa-l însoteasca pe copil un timp mai îndelungat dupa Prima Sfânta Împartasanie, de aceea exista pericolul ca daca rurile dumnezeiesti ar fi fost prezentate prea infantil, repede ar scapa din mâna tânarului cititor.

  2. Ilustratiile desi la prima privire se par chiar prea copilaroase, în realitate ele contine adevarurile profunde ale credintei noastre care trebuie facute cunoscute copilului dupa Prima Sfânta Împartasanie.

  3. Copiii botezati au în ei virtutile varsate ca: credinta, speranta si iubirea. Ei este Templul Spiritului Sfânt. Harul lui Dumnezeu lucreaza în ei în chip deosebit, îndemnându-i la acte care decurg din adevarurile credintei si permitându-le sa le înteleaga corect. Experienta Bisericii arata ca principiile psihologice si pedagogice nu pot fi singurul criteriu si nici regula de baza în îndrumarea spirituala a copilului.

De aceea textul atinge probleme serioase ale vietii spirituale, pentru ca copilul odata cu cresterea fizica sa creasca si sa se maturizeze spiritual.

Aceasta carte este constituie un mijlocul de dialog dintre parinti si copiii.

Parintii sunt responsabili de progresul "vietii dumnezeiesti" în sufletele copiilor lor. Botezul si Prima Împartasanie cere de la ei îndeplinirea celei mai importante obligatii educative, care este colaborarea cu Spiritul Sfânt în sfintenia si formarea spirituala a copiilor lor.

Obligatia parintilor este sa puna bazele credintei, a evlaviei si a vietii cinstite în inimile copiilor. Biserica, scoala si toate celelalte mijloace educative sunt doare elemente auxiliare în aceasta mare misiune a parintilor.

De aceea, Dragi Parinti, cititi aceasta carte împreuna cu copiii vostri, discutând cu ei si aprofundând problemele atinse în ea.

Cartea de fata este menita sa usureze îndrumarea spirituala a copiilor vostri care s-au aflat în contact direct cu Dumnezeu prin Prima Sfânta Împartasanie.

Această pagină a fost listată de la adresa: http://www.profamilia.ro/tineri.asp?cuisus=01
Vă rugăm să respectați drepturile de autor