www.profamilia.ro /rugaciunea.asp?familia=4
 
 RUGACIUNEA 

Rugaciunile familiei

Cuprinscapitolul anterior Pagina a patra

Rugaciune pentru a atrage binecuvântarea lui Dumnezeu asupra studiilor

Domnul si Dumnezeul meu, Creator al tuturor lucrurilor, care ai orânduit cu o atât de mare întelepciune fiecare parte din univers si care dupa ce ai scos din comorile întelepciunii Tale cele doua coruri de îngeri, i-ai asezat într-o rânduiala admirabila deasupra cetelor ceresti: O, tu care esti adevaratul izvor de lumina si întelepciune, binevoieste si fa sa luceasca asupra mea o raza din dumnezeiasca întelepciune, care sa izgoneasca din sufletul meu atât întunericul pacatului cât si nestiinta în care sunt nascut.

Tu, care faci copiii sa vorbeasca, primeste sa-mi fii Stapân si revarsa harul binecuvântarii tale pe buzele mele. Da-mi o inteligenta vie, dreapta si patrunzatoare, o memorie buna si o dictie bogata si usoara. Condu-mi primii pasi pe calea ce trebuie sa o strabat. Întovaraseste-ma pe drum si fa sa-mi urmez drumul fara piedici. Amin.

(Sfântul Toma de Aquino)

 

Rugaciune înainte de munca sau studiu

Inspira, Doamne, munca noastra. Cu harul tau, du-o la bun sfârsit. Prin Cristos, Domnul nostru. Amin.

*

Dumnezeul meu, vreau ca astazi munca mea sa fie un act de iubire fata de tine, de familia mea si de lumea întreaga. Ajuta-ma sa o împlinesc cu bucurie, ca pe o colaborare la lucrarea ta creatoare, spre a ma realiza pe mine însumi si spre binele semenilor mei. Primesc oboseala si dificultatea pe care le implica si ti le ofer ca participare la Crucea lui Isus. Încredintez iubirii tale de parinte pe toti aceia care nu au de lucru, pe toti cei saraci si nefericiti. Amin.

*

Te rugam, Doamne, sa inspiri faptele noastre si sa ne ajuti sa le împlinim, asa încât Tu sa fii începutul si înfaptuitorul tuturor lucrarilor noastre. Prin Cristos, Domnul nostru. Amin.

 

Rugaciune catre Sfântul Alois Gonzaga patronul tineretului

O Sfinte Alois, împodobit de moravuri îngeresti, eu prea nemernicul tau rob, îti încredintez tie curatia sufletului si a trupului meu. Pentru curatia ta cea îngereasca, te rog, mijloceste pentru mine la neprihanitul miel Isus Hristos si la Sfânta Fecioara fecioarelor, Maria, Maica lui, si apara-ma de orice pacat greu. Fa ca inima mea sa se pastreze pururea curata; si când ma vei vedea ispitit de crudul meu vrajmas, îndeparteaza de la mine toate gândurile si poftele necurate, pentru ca urmându-te pe tine, sa ma învrednicesc a ma bucura cu tine în cer. Amin.

 

Pentru curatie

Sfinte Iosife, pazitorul si parintele feciorelnicilor, în a carui credincioasa paza a fost încredintata însasi nevinovatia, Isus Cristos, si Fecioara fecioarelor, Maria, te rog cu umilinta, prin amândoua aceste scumpe zaloage, Isus si Maria, ca, pazindu-ma de orice necuratie, sa slujesc totdeauna în curatie lui Isus si Mariei, cu sufletul neprihanit si cu trupul nepatat.

 

Promisiune catre Dumnezeu pentru pastrarea fecioriei

Atotputernice, vesnice Dumnezeu, eu N.N., desi cu totul nevrednic, încrezându-ma totusi în bunatatea si mila ta nemarginita, si îndemnat de dorinta de a-ti servi, promit în fata Maiestatii Tale divine, a Preacuratei Fecioare Maria si a întregii Curti ceresti, ca în decurs de... (sau în viata mea întreaga), voi observa fecioria neîntinata, asa precum îmi dicteaza constiinta mea si sub controlul directorului meu spiritual.

Prin Sângele lui Isus Hristos, Te rog Doamne, ca în bunatatea si mila Ta nemarginita, sa primesti acest vot al meu, si precum mi-ai dat sa-l înteleg si sa ti-l ofer, asa sa-mi dai har bogat spre a-l si împlini.

 

Pentru alegerea drumului în viata

Doamne, de câtva timp ma întreb cu seriozitate ce voi face în viata.

Ajuta-ma sa înteleg limpede ce misiune voiesti sa-mi încredintezi în lume si în Biserica.

Întareste-ma ca niciodata sa nu ma las stapânit de setea de câstig, de carierism sau de dorinta de putere, ci sa-mi orânduiesc si sa-mi traiesc viata în spirit de slujire a ta si a semenilor mei, dupa exemplul lui Isus. Amin.

*

Doamne Isuse Cristoase, învata-ma sa-ti cunosc glasul si sa nu dau ascultare altor glasuri si chemari desarte, ca sa nu ma despart vreodata de tine. Amin.

 

Rugaciunea celor vaduvi

Doamne, am ramas singur(a). Moartea ne-adespartit. Ajuta-ma sa primesc cu iubire aceasta mare suferinta si sa o unesc cu singuratatea lui Isus în patimirile sale.

Îti multumesc pentru anii pe care i-am petrecut împreuna, împartasind bucurii si dureri, momente bune si momente grele. Daruieste-i lui/ei fericirea vesnica, iar mie speranta de a ne întâlni iarasi spre a fi pururi cu tine. Amin.

Această pagină a fost listată de la adresa: http://www.profamilia.ro/rugaciunea.asp?familia=4
Vă rugăm să respectați drepturile de autor