www.profamilia.ro /rugaciunea.asp?familia=3
 
 RUGACIUNEA 

Rugaciunile familiei

capitolul urmatorCuprinscapitolul anterior Pagina a treia

Rugaciunea parintilor pentru copiii lor

Atotputernice Stapâne, Ziditorul si Parintele nostru cel ceresc, care din bunatatea si prin binecuvântarea ta mi-ai daruit copii: însuti primeste multumita si lauda inimii mele pentru acest dar; si ma învredniceste de harul si ajutorul tau ca sa-mi pot îndruma copiii pe caile credintei, ale evlaviei si dragostei tale, ca odata cu vârsta sa creasca si în har si întelepciune, si sa se învredniceasca de mostenirea vietii vesnice. Amin.

 

Rugaciunea parintilor pentru copiii lor - pentru învatatura

Dumnezeule, care esti întelepciunea si bunatatea nesfârsita, trimite-l pe Duhul adevarului asupra copilului/copiilor nostru/nostri ca sa îi (le) lumineze mintea si inima cu lumina sa. Te rugam ca învatatura sa nu-l (-i) îndeparteze de tine, ci sa fie mereu pentru el (ei) o cautare a adevarului si o dobândire a cunostintelor necesare spre a-si împlini rolul în societate, pentru a-si câstiga cinstit existenta si pentru a-si ajuta mai bine semenii. Amin.

 

Rugaciunea parintilor pentru un fiu aflat departe de familie

Doamne, fiul nostru se afla departe de noi. Ne gândim deseori la el; fara el casa pare pustie, lipsa lui ne face sa suferim. Dar tu îl iubesti fara margini si esti aproape de el.

Îndeparteaza de la el orice primejdie trupeasca si sufleteasca, fereste-l de tovarasiile rele. Da-ne sa-l putem revedea printre noi cât mai curând. Amin.

 

Rugaciunea parintilor pentru un copil bolnav

Doamne Isuse, în timpul vietii tale pe pamânt ti-ai aratat iubirea, ai fost miscat în fata suferintelor si de multe ori ai vindecat pe cei bolnavi, revarsând bucuria asupra familiilor lor.

Copilul nostru e bolnav: noi încercam sa-l ajutam cu tot ce e omeneste posibil. Dar ne simtim neputinciosi: viata nu e în mâinile noastre. Îti oferim suferintele noastre si ale lui si le unim cu suferintele patimirii tale.

Fa ca aceasta boala sa ne ajute sa întelegem mai bine sensul vietii si daruieste fiului nostru sanatatea, ca împreuna sa-ti putem multumi si sa te putem lauda întotdeauna. Faca-se voia ta. Amin.

 

Rugaciunea fiilor pentru parinti

Doamne Isuse, Tu ai avut o iubire plina de duiosie fata de Maria si Iosif. Ajuta-ma sa-mi iubesc parintii, sa le arat recunostinta pentru ceea ce au facut pentru mine. Da-le sanatate si viata lunga, binecuvânteaza-le ostenelile si ocroteste-i de orice primejdie.

Te rog, fa ca familia noastra sa se asemene cu familia din Nazaret; sa domneasca în ea pacea si iubirea ta, harul tau. Amin.

*

Multumescu-ti tie, Doamne, Parinte milostive, ca mi-ai dat parinti crestini, si asa am ajuns la cunostinta învataturilor tale. Rasplateste-le, Doamne, în viata aceasta si în cealalta, pentru toate câte mi le-au facut si mi le fac necontenit, cu o dragoste neobosita. Ajuta-mi, Doamne, sa-i ascult în toate cele ce ei le voiesc spre binele meu vesnic si vremelnic, sa nu-i scârbesc prin nerecunostinta si neascultare, sau în orice alt chip. Ajuta-mi ca împlinind cu credinta porunca ta sa dobândesc dumnezeeasca ta binecuvântare pentru toate zilele vietii mele pamântesti. Sa fie milostivirea ta asupra parintilor mei iubiti si sa-i apere în timpul unui lung sir de ani; iar pe mine sa ma ajute sa le fiu de sprijin la batrânete si sa le înapoiez cu iubire fiiasca ceea ce ei fac acuma pentru mine cu o îngrijire atât de mare. Ajuta-ma ca, cinstind pe parintii mei dupa porunca ta, în persoana lor sa-ti slujesc tie, nevazutului meu Tata ceresc care împreuna cu Fiul tau unul nascut si cu Spiritul sfânt vietuesti si domnesti în vecii vecilor. Amin.

*

Parinte ceresc, multumescu-ti tie ca mi-ai dat pe pamânt parinti atat de buni, care îmi poarta de grija în numele tau. Binecuvinteaza-i! Da-le sanatate, credinta si bucurie. Fa-i cu rabdare fata de greselele mele, si sa ma îndrume la bine, ca împreuna cu ei sa ajung la fericirea vesnica. Amin.

 

Rugaciunea fiilor pentru parintii în vârsta

Doamne, te rog pentru parintii mei si pentru mine.

Da-le sanatate si bucurie ca sa-si poata strabate cu seninatate ultimii ani ai vietii, înconjurati de iubirea noastra. Te rog sa-mi dai putere sa nu ma las prins de preocuparile mele, ci sa gasesc întotdeauna timp ca sa-i vizitez, sa le fiu aproape, sa-i ajut în nevoile lor si sa nu-i las singuri. Amin.

 

Rugaciune pentru frati si surori

Doamne Isuse, tie ma rog pentru fratii si surorile mele; da-le sufletului lor harul tau, dragostea si pacea, iara trupului daruieste sanatate.

Da-ne, Isuse, sa traim împreuna în iubire si pace, caci placut lucru este a locui fratii împreuna.

Darueste-ne, Isuse, ca fratii si surorile mici si mari împreuna sa umblam în caile tale si sa facem cele bineplacute tie, ca împreuna sa ne bucuram de tine în cereasca ta împaratie. Amin.

Această pagină a fost listată de la adresa: http://www.profamilia.ro/rugaciunea.asp?familia=3
Vă rugăm să respectați drepturile de autor