www.profamilia.ro /rugaciunea.asp?familia=2
 
 RUGACIUNEA 

Rugaciunile familiei

capitolul urmatorCuprinscapitolul anterior Pagina a doua

Rugaciunea sotilor

Doamne Isuse Hristoase, Dumnezeul nostru, cel ce ne-ai învatat ca totdeauna sa ne rugam unul pentru altul, caci asa vom împlini legea ta si ne vom arata vrednici de mila ta, cauta cu îndurarea ta si pazeste de vrajmasii vazuti si nevazuti pe sotul meu (sotia mea), pe care mi l-ai daruit (mi-ai daruit-o) sa petrec împreuna cu el (ea) viata pâna la moarte. Darueste-i sanatate si deplina întelepciune, ca sa-si poata îndeplini datoriile sale, dupa voia si poruncile tale. Fereste-l (fereste-o) de ispitele pe care n-ar fi în stare sa le poarte, întareste-l (întareste-o) în dreapta credinta desavârsita, ca sa lucram împreuna faptele bune si sa orânduim viata noastra dupa sfintele tale asezari si porunci. Ca a ta este împaratia si puterea în veci. Amin.

 

Rugaciunea sotilor pentru a creste în iubire reciproca

Doamne, îti multumim pentru fericirea pe care ne-o dai în viata de casatorie si vrem sa o traim ca pe un dar al tau. Te rugam sa sporesti din zi în zi dragostea si unirea dintre noi, pentru ca în ea sa te aflam pe tine. Amin.

 

Rugaciunea sotilor în momentele dificile

Doamne, este greu sa traim laolalta vreme îndelungata fara a ne supara unul pe altul. Da-mi inima generoasa care sa stie sa ierte si sa uite greselile celuilalt si sa-si recunoasca vina proprie. Revarsa în mine taria iubirii tale, ca sa iubesc eu cel (cea) dintâi si sa nu ma descurajez, chiar daca nu ma mai simt iubit(a), si sa nu pierd nadejdea în posibilitatea împacarii.

 

Rugaciunea sotilor pentru a cere un copil

Dumnezeule, Tu esti iubirea care se revarsa si da viata: Tu esti Parinte si Creator a toate. Noi credem ca a da viata unui copil este si un dar al tau si un act plin de raspundere din partea noastra. De aceea te rugam sa împlinesti, prin noi, miracolul crearii unei noi vieti omenesti si astfel un nou copil, al tau si al nostru, ni se va alatura în lauda si multumirea pe care ti-o vom înalta de-a pururi.

 

Rugaciunea sotilor în asteptarea unui copil

Dumnezeule, Tatal nostru, iata ca o viata noua s-a ivit între noi. Îti multumim pentru acest dar: inima ne tresalta de bucurie. Te rugam, ocroteste aceasta fiinta mica si delicata, înca plina de mister, ca sa ajunga cu bine sa vada lumina zilei si sa primeasca baia mântuitoare a Botezului.

Această pagină a fost listată de la adresa: http://www.profamilia.ro/rugaciunea.asp?familia=2
Vă rugăm să respectați drepturile de autor