www.profamilia.ro /rugaciunea.asp?familia=1
 
 RUGACIUNEA 

Rugaciunile familiei

capitolul urmatorCuprins Pagina întâi

Rugaciunea logodnicilor

Doamne, vrem sa construim între noi doi o adevarata comuniune. Da-ne harul sa ramânem mereu deschisi fata de tine, izvorul oricarei iubiri.

Elibereaza-ne de egoism, ca sa ne putem cunoaste în adevar calitatile si defectele. Învata-ne sa ne acceptam unul pe altul asa cum suntem, fara conditii, sa stim sa daruim cu generozitate si sa primim cu umilinta.

Da-ne un suflet deschis, ca sa ne putem împartasi unul altuia cu sinceritate lumea interioara: bucurii, suferinte, dorinte, aspiratii, dificultati.

Da-ne puterea iubirii tale, ca sa stim sa ne apropiem unul de celalalt pentru a ne pune totul în comun si a fi mereu una. Nu îngadui sa ne închidem în noi însine: de acum vrem sa ne punem împreuna în slujba celorlalti, mai ales a celor mai saraci, iar într-o zi sa ne daruim copiilor nostri.

Îti multumim Doamne, pentru ca ne-ai facut darul sa ne întâlnim unul cu celalalt. Ajuta-ne sa fim fideli fata de acest dar. Îti oferim bucuria iubirii noastre. Doamne, vrem ca ea sa fie atât de curata, atât de adevarata, încât în ea sa te putem gasi pe tine.

 

 

Act de consfintire a familiilor la Preasfânta Inima a lui Isus

O, Sfânta Inima a lui Isus, care ai aratat sfintei Margareta Maria dorinta ta de a domni asupra familiilor crestine, venim astazi sa recunoastem stapânirea ta asupra familiei noastre. Voim sa traim de azi înainte dupa exemplul tau; voim sa înfloreasca în mijlocul nostru acele virtuti pentru care Tu ne-ai fagaduit pace aici pe pamânt; voim sa tinem departe de noi duhul lumesc, pe care Tu l-ai osândit. Tu sa domnesti asupra mintii noastre prin credinta; Tu sa stapânesti inimile noastre, facându-le sa te iubeasca mai presus de toate; iar noi vom tine aprinsa iubirea ta, apropiindu-ne deseori de masa ta dumnezeiasca. Îndeparteaza necazurile noastre si sfinteste bucuriile noastre. Daca cineva dintre noi va avea cumva nefericirea de a te supara, aminteste-i, Inima a lui Isus, ca Tu esti plina de bunatate si îndurare fata de pacatosul care se întoarce la tine. Si când va veni ceasul despartirii, când moartea va aduce jalea în mijlocul nostru, noi toti, aceia care vor pleca si aceia care vor ramâne, vom fi supusi hotarârilor tale vesnice. Ne vom mângâia cu gândul ca va veni o zi în care toata familia noastra, reunita în cer, va putea proslavi pururea bunatatea si frumusetea ta. Inima nepatata a sfintei Fecioare Maria, slavitul nostru Patron, Sfântul Iosif, sa-ti aduca aceasta consfintire si sa ne aminteasca de ea în toate zilele vietii noastre. Marire Inimii lui Isus si Parintelui nostru ceresc!

 

 

Rugaciune catre sfântul Iosif, ocrotitorul familiilor

Sfinte Iosife, tata purtator de grija al lui Isus si sot preacurat al Mariei, care ti-ai trait viata împlinindu-ti în mod desavârsit chemarea, sustinând prin munca mâinilor tale sfânta Familie, ocroteste-ne si pe noi care, plini de încredere, alergam la tine.

Tu cunosti dorintele, necazurile si sperantele noastre. Venim la tine, caci stim ca vom afla în tine un puternic ocrotitor. Si tu ai cunoscut încercarile, oboseala, truda; dar sufletul tau, plin de cea mai adânca pace, a tresaltat de bucurie avându-l aproape pe Fiul lui Dumnezeu, încredintat tie, si pe Maria, preadulcea lui Mama.

Ajuta-ne sa întelegem ca în munca noastra nu suntem singuri; sa stim sa-l descoperim pe Isus alaturi de noi, sa-l primim prin har si sa-l pastram cu fidelitate, asa cum ai facut tu.

Dobândeste-ne harul ca în familia noastra totul sa fie sfintit, în iubire, în rabdare, în dreptate si în cautarea binelui pentru toti. Amin.

(Papa Ioan al XXIII-lea)

 

Pentru binecuvântarea casei

Asculta-ne, Doamne, Parinte Sfânt, Dumnezeule atotputernic si vesnic, si binevoieste a trimite din ceruri pe sfântul tau înger ca sa pazeasca, sa vegheze, sa ocroteasca, sa cerceteze si sa apere pe toti cei care locuiesc în aceasta casa. Amin.

*

Cerceteaza, te rugam, Doamne, locuinta aceasta si îndeparteaza de la ea toate cursele dusmanului. Sa locuiasca în ea îngerii tai sfinti, care sa o pazeasca în pace, iar binecuvântarea ta sa fie pururi asupra noastra. Prin Cristos, Domnul nostru. Amin.

Această pagină a fost listată de la adresa: http://www.profamilia.ro/rugaciunea.asp?familia=1
Vă rugăm să respectați drepturile de autor