www.profamilia.ro /revista.asp?id=2005_04_11
 

 Revista "Familia creotina" - 04/2005 

ÎNGERUL VESTITOR. STELU?E SIMPLE
M.G.

Pe drumul stelei spre BetleemCuprinsaifonierul, Leul oi Vrajitoarea

 

Îngerul vestitor al Nasterii

De ce sa nu înlocuim banalul "vârf de pom" cu mai crestinescul "Înger vestitor al Nasterii"? Îl putem confectiona în casa, fara cheltuiala, cu mijloace simple. Bradul nostru va fi mai "frumos, al lui Cristos...", dupa cum spune colindul.

Avem nevoie de un sul de carton ramas de la una din foliile folosite la bucatarie, taiat la aproximativ 20 cm, o coala de bloc de desen pe care urmeaza sa fie transpus modelul din revista, creioane colorate pentru a colora fata si mâinile Îngerului, hârtie dantelata sau chiar o bucatica de dantela pentru aplicat peste aripi, hârtie decorativa sau o bucata de material matasos pentru a îmbraca haina si mânecile si o bucatica de hârtie aurie pentru aureola.

  • Transpuneti modelul din revista pe coala de bloc.
  • Decupati componentele, dublând forma pentru aripi.
  • Colorati fata si mâinile îngerului.
  • Scrieti frumos pe coala din mâinile Îngerului cuvintele cântului de lauda din Evanghelia dupa Sf. Luca.
  • Taiati fantele unde urmeaza sa lipiti mâinile.
  • Decupati dupa acelasi model hârtia decorativa / materialul matasos si dantela pentru haina, mâneci si aripi, precum si hârtia aurie pentru aureola, lasând si putina margine care sa se lipeasca pe dos. Aplicati-le si lipiti-le. Nu uitati sa faceti taietura pentru brate si în material.
  • Asamblati componentele astfel: mai întâi bratele, dar numai cât intra din ele în fantele taiate în partea din fata; cele doua laturi ale corpului; aripile la mijlocul spatelui; corpul cu bratele si aripile în jurul sulului de carton; capul în partea superioara a sulului.

Îngerul e gata! Nu mai ramâne decât sa-l asezati în vârful pomului. Craciun fericit!


click pe imagine


Un cadou usor de realizat

Si cei mai mici pot broda pe carton colorat sau pe etamina o stea pe semnul de carte pentru cei mari, cu punct de cruciulita! Folositi ata de brodat galbena sau portocalie si aveti grija sa formati cruciulitele întotdeauna în acelasi sens, pentru aspectul îngrijit al broderiei.

Această pagină a fost listată de la adresa: http://www.profamilia.ro/revista.asp?id=2005_04_11
Vă rugăm să respectați drepturile de autor