www.profamilia.ro /resurse.asp?articole=35
 
 RESURSE 

Colectorul de articole

Experienta personala de credinta - în cântec

Printre protagonistii momentelor artistice ale întâlnirii europene de la Stuttgart din 8 mai s-au numarat cântaretii Judy Bailey, Andrea Adams Frey si Albert Frey Despre cine sunt si în ce fel credinta le-a influentat viata si cariera muzicala ne vorbesc rândurile de mai jos.

Judy Bailey

S-a nascut în Londra si a crescut pe insula Barbados, în Caraibe. La 17 ani a început sa cânte la chitara si sa scrie cântece. Desi nu credea niciodata ca se va implica în muzica, s-a întors în Londra la 19 ani, a studiat acolo timp de 8 ani, devenind consilier în psihologie. În paralel cu studiile, Judy Bailey s-a înscris în "Fratia lui Isus" unde l-a cunoscut pe Graham Kendrick, care a încurajat-o sa înregistreze câteva din melodiile ei. Asa a ajuns la prima ei "productie" care a primit premiul "Cel mai bun album religios din Barbados". A urmat o invitatie pentru a cânta în Germania, A urmat apoi un nou sir de invitatii pentru Judy Bailey, ajungând unul din cei mai solicitati artisti crestini din aceasta tara.

Pâna azi, Judy Bailey a înregistrat 6 albume din propriul material, incluzând albumul caraibean, "Between You and Me", care a fost produs de legenda reggae, Eddy Grant. În 1999, Judy Bailey a înregistrat "The Way We Are", în orasul muzicii, Nashville. Prima ei coproductie, "Run to You", având cântece dedicate Domnului, a fost pusa pe piata la începutul verii lui 2002. Doar un an mai târziu, Judy Bailey a urcat în topuri si i-au crescut numarul aparitiilor la televiziune si radio cu primul cântec, "Extraordinary Light" , productie a marii case BMG. Recent, BMG a scos pe piata al 6-lea album al lui Judy Bailey, "Found the Sun". Judy face parte dintr-o formatie-proiect, numita "Zeichen der Zeit" ("Semnele timpului"), care a ajuns în Top 10 în 2004 cu prima ei melodie. Pe parcursul timpului, Judy Bailey s-a implicat în productii si compozitii cu diverse formatii, pentru diferite evenimente.

Acum locuieste în mare parte în Germania, cu sotul ei Patrick si fiul lor Levi. Judy Bailey este în continuare implicata în concerte, calatorind prin toata lumea cu formatia sa. Stilul ei muzical este o bogata îmbinare între rock si pop, condimentat cu elemente africane si caraibiene. Muzicienii care o însotesc sunt un "amestec colorat" de profesionisti cu experienta, de la rock la reggae, de la gospel la dans si de la jazz la muzica pentru biserica.

Odata cu turneul ei european, numarul tarilor care sunt interesate de muzica ei a crescut considerabil. Dupa turneele din sudul Africii, în anul 2000, Statele Unite în 2001, Canada în 2002, Judy Bailey a calatorit în mai multe tari africane, ca ambasador al "World Vision", în 2003. Anul acesta, împreuna cu grupul sau, vor concerta pentru prima oara în Hong Kong. (Andreea si Ovidiu Rosu)

Andrea Adams-Frey si Albert Frey

Albert Frey este cunoscut ca si autor de cântece, dirijor si producator muzical. Cântecele, CD-urile, seminariile si concertele sale au dat nastere unei noi "culturi a cântecelor de lauda" în multe grupuri si comunitati de limba germana. Este vorba în piesele sale despre întâlnirea sincera cu Dumnezeu, despre a-L adora "în duh si adevar". Cel mai recent CD, "Zwischen Him-mel und Erde" ("Între cer si Pamânt"), cunoaste si tonuri meditative si (auto)critice.

Andrea Adams-Frey a lucrat alaturi de staruri ale scenei muzicale. A cântat melodii pentru spoturi publicitare si a devenit celebra ca si cântareata de musical. În 1993 a cunoscut iubirea transformatoare a lui Dumnezeu. Si si-a schimbat în mod radical viata: a parasit lumea spectacolului, si-a revolutionat existenta. Astazi, Andrea Adams-Frey cânta cu un scop cu totul diferit: acela de a-i face pe oameni sa intre în contact cu iubirea lui Dumnezeu. în ultima vreme a lucrat ca solista în multe proiecte crestine. Primul ei CD ca solista, intitulat "Aus der Tiefe" ("Dintru adâncuri") a facut senzatie pe scena muzicala crestina, în ianuarie a iesit cel de-al doilea album solistic al ei, "Das lila Album" ("Albumul violet"). Cântecele scrise de Andrea vorbesc în mod convingator despre felul în care Dumnezeu poate reînnoi viata noastra, dar si despre ce înseamna sa privim în fata adevarul cu privire la noi însine.

Albert si Andrea se completeaza reciproc si în privinta calitatilor muzicale; s-au nascut astfel, între timp, multe proiecte comune. Cei doi, acompaniati de trei muzicieni profesionisti, ofera, cu experienta lor, muzica de cea mai înalta calitate. De la sonoritati delicate si dulci, pâna la cele puternice si la Rock, muzica lor se adreseaza direct inimii si vorbeste lumii de astazi.

(traducere, din prezentarea pentru întâlnirea "împreuna pentru Europa ", Stuttgart, 8 mai 2004)
Vita Catholica Banatus, iunie 2004

Această pagină a fost listată de la adresa: http://www.profamilia.ro/resurse.asp?articole=35
Vă rugăm să respectați drepturile de autor