www.profamilia.ro /recenzii.asp?filme=on&id=22
 
 RECENZII 

Recenzii filme

Kate si Leopold (2001)
Kate & Leopold

Regia:James Mangold
Roluri principale:Hugh Jackman, Meg Ryan
Gen:Comedie, Romantic
Durata:121
Rating:A-II (AP-13)
Producator:Miramax Films
Premiera în România:17.10.2003
Sit oficial:
IMDB:info imdb

 


Reclame comerciale
 

Recenzie

Este o placere deosebita sa recomanzi o comedie romantica, plina de umor si duiosie, si la care parintii pot foarte bine sa îsi duca copiii lor mai mari.

Stuart (Lieu Schreiber) este un inventator. Prin calcule atente el descopera o poarta a timpului si se întoarce în New York-ul anului 1876. Aici îl întâlneste pe la fel de ingeniosul Duce de Albany (Jackman), care îl urmeaza accidental pe Stuart înapoi în New York-ul din 2002. Fosta prietena a lui Stuart, Kate (Ryan), o femeie de afaceri de succes, se întâlneste în curând cu Ducele Leopold. Ea nu crede povestea lui Stuart despre calatoria în timp, dar este impresionata de manierele pline de curtoazie ale Altetei sale, viziunea ei cinica despre iubire fiind pusa la încercare.

Nu este nimic nou în aceasta istorie a întâlnirii dintre doua culturi, dar regizorul James Mangold aduce o raza de duiosie în aceasta îndragita poveste. El realizeaza de asemenea câteva scene cu un umor natural, fara a exagera.

Multe lucruri au contribuit la succesul acestui film. Donna Zakowska a realizat în mod ingenios costumele pentru ambele secole, cu atentie la detalii. Muzica lui Rolfe Kent este fermecatoare, iar scenariul lui Steven Roger este plin de culoare si caldura. Meg Ryan joaca excelent, iar Hugh Jackman interpreteaza rolul conducatorului traditional cu eleganta si farmec.

Mesajul din "Kate si Leopold" este de asemenea frumos. În acord cu cei care se plâng de disparitia unor gesturi de politete si sunt înspaimântati de cât de agresiv vorbim acum unii cu altii, filmul subliniaza ideea ca nu totul în 2002 este o îmbunatatire fata de anii care au trecut.

Datorita limbajului uneori nemanierat si vulgar, Biroul pentru Film al Conferintei Episcopilor Catolici Americani clasifica filmul cu A-II - adica pentru adulti si adolescenti. Asociatia Americana pentru Filme îl clasifica cu AP-13 - adica este obligatoriu acordul parintilor si interzis sub 13 ani.

Această pagină a fost listată de la adresa: http://www.profamilia.ro/recenzii.asp?filme=on&id=22
Vă rugăm să respectați drepturile de autor