www.profamilia.ro /meditatii.asp?rozariu=1
 
 MEDITA?II 

Medita?ii la misterele Rozariului
achizitionare: 04.10.2004

Inapoi la cuprins Misterele de bucurie

Buna Vestire

În enciclica sa Redemptoris mater, papa Ioan Paul al II-lea scrie: "Într-adevar, la Buna Vestire, Maria, aratând ascultarea credintei fata de acela care îi vorbea prin mesagerul sau si oferindu-i 'supunerea deplina a mintii si vointei', s-a încredintat total lui Dumnezeu". Maria a raspuns: "Fie mie dupa cuvântul tau". Ea a acceptat cu întreaga ei persoana umana, de femeie, darul cel mai minunat de la Dumnezeu: de a fi mama Fiului sau. Aceasta este conditia traita si actualizata de Maria, care, pastrându-si fecioria, a acceptat sa dea viata fizica lui Isus si, prin Isus, sa dea viata spirituala lumii întregi. Maternitatea Sfintei Fecioare Maria este o maternitate salvifica, pentru ca ea, în mod constient si liber, si-a dat asentimentul sa devina mama care-l aduce lumii pe Mântuitorul.

Preasfânta Fecioara Maria a primit pentru prima data evanghelia iubirii lui Dumnezeu la Buna Vestire: este un dar uluitor, de neimaginat, care o umple de uimire si nesiguranta, prin grandoarea si importanta sa. Maria se declara "slujitoare". Nu e vorba doar de un act de umilinta ci mai ales de acceptarea unui dar imens: darul vietii. Maria este femeia cea mai autentica, femeia perfecta, pentru ca a stiut sa primeasca cu o deschidere totala acest dar si a stiut sa-si asume responsabilitatea de a fi mama. Planul lui Dumnezeu este ca femeia, adica fiecare femeie, sa contribuie la daruirea vietii fizice si spirituale în cadrul familiei sau sa-si exercite maternitatea sa spirituala de fecioara.

Oare câte femei din lumea de astazi primesc cu aceeasi bucurie darul vietii si al maternitatii? Câte femei accepta aceasta minune a aparitiei unei noi vieti în sânul lor ca dar gratuit de la Dumnezeu? Se ia în calcul doar fiul ca povara, ca surplus de responsabilitate, care vine sa încurce socotelile familiei! La copilul ca dar, ca mister divin, ca minune în viata unei familii nu se mai gândeste nimeni. Acum, la începutul unui nou octombrie, tinând în mâini coroana Rozariului, s-o imploram pe Mama lui Isus sa ocroteasca familia si viata si pe toti aceia care s-au dedicat slujirii lor.

Binecuvânteaza, Doamne, femeia de astazi pentru ca, asemenea Mariei care s-a abandonat cu bucurie totala planului divin, sa primeasca cu bucurie copilul ca dar de la Dumnezeu. Binecuvânteaza familia ca leagan al iubirii si al vietii; daruieste-i harul de a-si asuma responsabilitatea de a primi, ocroti, creste si educa copiii, în spiritul credintei si moralei crestine. Amin.

Maria Gherghel, Roman

Această pagină a fost listată de la adresa: http://www.profamilia.ro/meditatii.asp?rozariu=1
Vă rugăm să respectați drepturile de autor