www.profamilia.ro /meditatii.asp?reflectia=91
 
 MEDITA?II 

Reflec?ia saptamânii

Inapoi la cuprins

Ziua mea nationala - cetatean al cerului
- 8 decembrie 2005 -

Ziua nationala este relativa. Înainte de 1945 ziua nationala era ziua de nastere a regelui. Apoi, între '45-'89 ziua nationala a fost 23 august - ziua când "am întors armele". (Apropo, "întoarcerea armelor" este o chestie de tradare, care nu face cinste celui ce întoarce armele împotriva cuiva aflat de aceeasi parte a baricadei. Lasând la o parte contextul respectiv, am serbat timp de 45 de ani ca zi nationala un act de tradare stil românesc. Pentru 23 august 1944 nici nemtii nu ne-au uitat, nici americanii nu ne-au luat în brate. Si unii si altii ne-au considerat tradatori. Doar rusii ne-au "iubit"... si ne-a fost destul...)

Acum ziua nationala este 1 decembrie - Ziua Marii Uniri. Probabil în viitor se va schimba si aceasta si vom serba ca zi nationala ziua Celei Mai Mari Uniri - Ziua Unirii cu Europa. Pe de alta parte, românii plecati în Occident nu se "prea dau" români... Occidentalii se uita lung la tine daca le spui ca esti român si îti verifica pasaportul de 7 ori... Pe drapel mai demult era un zimbru, apoi secera si ciocanul. Acum cred ca semnul distinctiv ar putea fi gropile din asfalt sau avorturile.

Cu toate astea, eu ma bucur sa fiu român. Dumnezeu a vrut sa ma nasc român. Daca ma vroia francez sau chinez sau papuas, atunci ma nasteam în Lyon sau în Paris, în Shanghai sau în Beijing sau chiar în Papua Noua-Guinee. Dar Dumnezeu a vrut sa ma nasc în România, în Alba Iulia - cetatea Marii Uniri.

Acum, daca schimbam perspectiva, care este oare ziua nationala a cerului? În cer nu cred ca exista zi nationala. De ce? Nu pentru ca cei de acolo nu ar fi "nationalisti" - cred ca sunt, deoarece nu-mi imaginez pe cineva din cer "dând din coate" ca sa ajunga la munca în Spania sau Italia sau chiar America. Cred ca toti cei din cer vor sa stea exclusiv în cer :). În cer cred ca nu exista zi nationala deoarece acolo NU EXISTA ZI SI NOAPTE. Vorbind despre cer, Biblia spune: "Cetatea n-are trebuinta nici de soare, nici de luna, ca s-o lumineze; caci o lumineaza slava lui Dumnezeu si faclia ei este Mielul" - Domnul Isus Cristos.

Continuând incursiunea în aceste lucruri "înalte", pot spune ca cetatenia noastra este în ceruri. Unii considera ca cetatenia americana este cea mai buna, sau cea germana, italiana, austriaca. Altii cea ruseasca... Biblia ne învata sa ne rugam pentru binele cetatii în care suntem, deoarece fericirea noastra atârna de fericirea ei. Eu ma rog pentru România: "Doamne, fa Tu ca presedintele tarii, primul-ministru, începând de la cei din frunte pâna la mine, cu totii sa fim CETATENI DE NADEJDE... Ai cerului!"

C.S. Lewis spunea ca noi crestinii suntem agenti secreti ai lui Dumnezeu. Noi reprezentam o putere straina. Straina de mizeria de pe acest pamânt. Îl reprezentam pe Dumnezeu, Cel care este Lumina, dragoste, pace si fericire, în mijlocul unei lumi pline de întuneric, ura si razboi. Razboi cu noi însine, cu cei din familie (Salvador Dali are un tablou interesant pe acest subiect: "Devorare reciproca"), razboi cu cei de la serviciu, cu cei din opozitie sau de la putere, sau chiar razboi cu acest interesant si invizibil Osama bin Laden - apropo, oare chiar exista acest personaj sau l-au inventat asa ca pe Mos Craciun? În fine.

Eu despre mine pot spune ca sunt agent secret - reprezint interesele lui Dumnezeu pe acest pamânt. Am dubla cetatenie - sunt cetatean român - aici, si cetatean al cerului - dincolo. Ziua mea nationala este Ziua Unirii. Ziua Unirii mele cu cerul, bineînteles. Ziua când am spus: "Doamne Isuse Cristoase, de azi înainte te rog sa fii Tu presedinte, prim ministru, rege în viata mea. Te rog sa gestionezi Tu inundatiile si cutremurele, catastrofele din viata mea. Te rog sa fii Tu Stapânul si Domnul meu, prietenul meu. Te iubesc."

De atunci traiesc o sarbatoare continua, pâna când "trupele speciale" ale puterii pe care o reprezentam ne vor scoate de aici, pâna când "comandourile" cerului vor veni dupa noi, asa cum spune Biblia ca atunci când Domnul Isus va reveni pe norii cerului, El va trimite pe îngerii Sai în cele patru zari sa strânga la El pe toti cei care sunt CETATENI AI CERULUI.

As încheia cu "SA TRAITI!"... demni de titlul de "Cetatean al cerului" (cei care-l aveti, iar cei care nu sunteti siguri, puneti-va chiar acum pe genunchi, cereti-l si-l veti primi).

Ioan Ciobota

Această pagină a fost listată de la adresa: http://www.profamilia.ro/meditatii.asp?reflectia=91
Vă rugăm să respectați drepturile de autor