www.profamilia.ro /liturgie.asp
 
 LITURGIE 


Sfânta Liturghie în rit latin
Textul rânduielii Sfintei Liturghii în rit latin (romano-catolic), asa cum a fost publicat în "Preces - carte de rugaciuni", lucrare aparuta în 1996 la Editura Presa Buna din Iasi.
   
Sfânta Liturghie în rit bizantin
Textul rânduielii Sfintei Liturghii în rit bizantin (greco-catolic), preluat din "Cartea de rugaciuni" aparuta la Editura "Viata Crestina" din Cluj-Napoca sub îngrijirea pr. prof. Anton Gotia.
 
Despre Anul liturgic
Anul liturgic cauta sa întretina vie amintirea vietii Domnului, precum si a Sfintilor, în mintea si viata de toate zilele a credinciosilor, prin comemorarea periodica a acestora.
   
Calendar
Fiecare zi din calendar include diversi sfinti sarbatoriti, diverse lecturi... Nici o zi nu seamana cu alta: descoperiti bogatia zilei de astazi!
 
Despre Posturi
În aceasta sectiune am strâns diferite texte despre diferitele Posturi din calendarul crestin, dupa ambele rituri.
   
Simboluri liturgice
"Raporturile dintre Dumnezeu si oameni se bazeaza nu numai pe limbajul vorbit, ci si pe limbajul semnelor... [Text disponibil si ca eBook.]
 
Maranatha - predici pentru anii A, B, C
O colectie de predici alcatuite de pr. Anton Danca, pentru fiecare dintre cei trei ani liturgici din ritul latin, predici care au circulat în forma dactilografiata înca înainte de 1989. [Text disponibil si ca eBook.]
   
Predici pentru duminicile si sarbatorile de peste an
Peste 80 de predici scrise de preotul greco-catolic Gheorghe Neamtiu, pentru duminicile si sarbatorile din calendarul bizantin. [Text disponibil si ca eBook.]
 
Alte predici
Diferite predici, de diferiti autori. Pentru început 12 predici ale pr. Claudiu Dumea si predici pentru Advent ale Card. Tomas Spidlik.
   
Index de predici
Un instrument pentru a usura gasirea unei predici pentru o anumita duminica sau pentru un anumit pasaj evanghelic.
 
Predici la solemnitati, sarbatori si comemorari
Aproape o suta de predici scrise de pr. Anton Danca pentru solemnitati, sarbatori si comemorari dupa calendarul latin.
   
 
RECOMANDARI din alte situri

Situl CatholicLiturgy.com se prezinta ca o initiativa ce urmareste oferirea de informatii liturgice cât mai multe si mai exacte. Este dedicat exclusiv ritului latin.

Situl Diecezei Romano-Catolice de Iasi publica anual textul Agendei liturgice pe anul în curs, unde aveti informatii despre fiecare zi a anului, cu lecturile si sfântul zilei (dupa calendarul latin, bineînteles), precum si câte o scurta tableta.

Acelasi sit ofera textele a 143 de cântece religioase, dispuse atât pe categorii cât si alfabetic.

Situl Greek-Catholic.ro include de asemenea o colectie impresionanta de texte de cântece religioase: nu mai putin de 200, dispuse de asemenea pe categorii si alfabetic.

Catholica.ro ofera cele doua colectii de cântece religioase recomandate mai sus sub forma de carti electronice (eBooks) gratuite!

aveti sugestii de alte recomandari?
atunci contactati-ne!

Această pagină a fost listată de la adresa: http://www.profamilia.ro/liturgie.asp
Vă rugăm să respectați drepturile de autor