www.profamilia.ro /despre.asp?
 
 Despre sit 

Mesaj catre cititorii website-ului ProFamilia.ro
achizitionare: 21.10.2003; sursa: Conferin?a Episcopilor Catolici

Mesaj catre cititorii website-ului ProFamilia.ro

"Va îndemn sa va puneti toate fortele în slujba
comuniunii, în strânsa legatura cu Episcopul,
colaborând cu el si cu preotul (...). Ajutati parohia
voastra sa redescopere pasiunea pentru vestirea
Evangheliei si sa cultive grija pastorala care merge
în întâmpinarea tuturor pentru a-l ajuta pe fiecare sa
experimenteze bucuria întâlnirii cu Domnul".

Papa Ioan Paul al-II-lea

Iubiti frati în Cristos,

Conferinta Episcopala Româna a primit cu entuziasm initiativa prezentata de un grup de familii romano-catolice si greco-catolice de realizare a unui website cu privire la familie si viata. Acesta se doreste a fi un material util atât pentru familiile catolice cât si pentru tinerii catolici care doresc sa se pregateasca bine pentru primirea sacramentului casatoriei.

Elaborat de acest grup de familii în strânsa colaborare cu episcopii catolici din România si cu Consiliul Pontifical pentru Familie, site-ul vrea sa fie un raspuns la apelul Sfântului Parinte Papa Ioan Paul II adresat la recenta vizita "Ad limina apostolorum" a Episcopilor români, din februarie 2003: "... trebuie sa tineti seama de primejdiile ce pot aparea în societatea de astazi: fragilitatea cuplurilor, emigratia constanta a familiilor tinere spre tarile occidentale, având adesea drept consecinta încredintarea grijii copiilor în mâinile bunicilor, separarea fortata a sotilor [...], practicarea tot mai raspândita a avortului, controlul nasterilor prin metode contrare demnitatii umane, sunt probleme care va solicita atentia si impun o actiune pastorala adecvata".

În cadrul Mesajului Conferintei Episcopale Române din luna mai era mentionat faptul ca "Familia ramâne celula fundamentala a Bisericii si a societatii, mediul în care creste si este educata noua generatie crestina. Aflându-se în pragul integrarii europene, societatea româneasca trebuie sa fie pregatita pentru a înfrunta problemele actuale ce duc la dezbinarea si distrugerea familiei, care ar trebui sa constituie nucleul educatiei crestine a noii generatii (...). Neintervenind imediat asupra acestor probleme majore, de importanta vitala pentru actuala si viitoarea societate româneasca, noi toti ne facem responsabili de numerosii copii abandonati, de copiii strazii sau de cei ucisi mai înainte de a se naste, situatie care se concretizeaza prin scaderea remarcabila a populatiei României, în ultima perioada de timp. De aceea invitam autoritatile bisericesti si civile, toate institutiile publice abilitate si mass-media sa ne unim fortele pentru a reda institutiei familiei demnitatea, taria si stralucirea cu care a înzestrat-o Dumnezeu." (Mesajul Conferintei Episcopale Catolice din România pe tema familiei, 22 mai 2003 - Blaj).

În cadrul aceluiasi Mesaj, prezentându-se situatia actuala dificila a familiei în România, se amintea despre influenta distructiva a mass-media asupra familiei. Acest website doreste sa reprezinte o influenta pozitiva. Website-ul s-a nascut din dorinta de a veni în sprijinul credinciosilor catolici români atât din tara cât si emigrati. Aici pot fi gasite informatii despre fundamentele biblice si teologice ale acestui sacrament înfiintat de Isus Cristos, precum si multe documente si cateheze aparute în domeniul pastoralei familiei. Website-ul se doreste de asemenea a fi si un mijloc modern, menit sa sporeasca dialogul si comunicarea dintre familiile catolice de diferite rituri.

 

Va îndemnam sa vizitati acest website si sa colaborati cu realizatorii acestuia!

"Iar Dumnezeul pacii, cel ce prin sângele unui testament vesnic, a înviat din morti pe pastorul cel mare al oilor, pe Domnul nostru Isus, sa va întareasca în orice lucru bun, ca sa faceti voia lui, si sa lucreze în noi ceea ce este bineplacut în fata lui, prin Isus Cristos, caruia fie marirea în vecii vecilor. Amin!" (Ev 13, 20-21).

În Domnul Isus!

Bucuresti, 21 octombrie 2003
 

IPS Ioan Robu
Presedintele
Conferintei Episcopale Române
PS Jozsef Tempfli
Comisia pentru familie din cadrul
Conferintei Episcopale Române

Această pagină a fost listată de la adresa: http://www.profamilia.ro/despre.asp?
Vă rugăm să respectați drepturile de autor