www.profamilia.ro /culturavietii.asp?anticonceptionale=04
 
 CULTURA VIE?II 

Mijloacele anticoncep?ionale
dr. Rudolf Ehmann

achizitionare: 10.10.2003

Cuprinscapitolul anterior IV. BILANTUL CONTRACEPTIEI SI URMARILOR EI

Ce datoram contraceptiei din ultimii 30 de ani?

 1. Contraceptia moderna a facut posibil un libertinaj al sexualitatii fara frâne, în sensul rupturii dintre sexualitate si procreare. Sexualitatea a devenit bunul de consum numarul 1 si a gasit locul în afara comunitatii maritale în urma unei eliberari juridice a pornografiei impusa si intentionata politic. Consecinta directa a fost ca vârsta primelor contacte sexuale la tineri a coborât drastic.

 2. Avortul nu a putut fi îndiguit prin contraceptie, frecventa lui a crescut tocmai în tarile cu mai mare acceptare a anticonceptionalelor. A devenit si este necesar ca mijloc de anulare a cazurilor de esec în folosirea anticonceptionalelor. Datorita faptului ca acceptarea inhibitorilor de ovulatie si a spiralei este relativ scazuta chiar si în tarile industriale, nici dupa 30 de ani nu se poate astepta o îmbunatatire a situatiei, în sensul evitarii avortului prin anticonceptionale. Astfel încât deviza "mai bine sa previi decât sa avortezi" devine tot mai evident o minciuna.

 3. Distrugerea fundamentelor morale ale lumii occidentale, mai ales ale tarilor crestine, datorita revolutiei sexuale si institutionalizarii avortului, mijlocul de planificare familiala cel mai des folosit în acest timp (conform OMS, circa 50 de milioane de avorturi pe an). Prin toate acestea s-a realizat mai ales nimicirea moralei tinerilor.

 4. Cresterea bolilor transmise pe cale sexuala (STD - Sexual Transmitted Diseases) prin libertinajul sexual, mai ales a anexitelor. Urmarea acestei situatii este numarul sporit de sarcini tubare si sterilitatii de origine tubara.

  Astfel s-a creat terenul pentru medicina de reproducere artificiala de tip IVF/ET si prin aceasta ruptura între procreare si sexualitate. Demn de subliniat este faptul ca, printre altele, însasi medicina este cea care prin practica ei ofera acest substrat favorizant (întrucât administreaza medicatia anticonceptionala). Astfel se închide un mare cerc vicios.

  Extinderea SIDA ca cea mai pernicioasa forma de boala cu transmitere sexuala. Este posibil ca inhibitorii de ovulatie ca atare sa fi contribuit direct la extinderea SIDA: favorizarea mutatiilor virotice maligne, facilitarea producerii de infectii si favorizarea izbucnirii bolii datorita slabirii apararii imunitare consecutiva tratamentului cu steroizi.

 5. Alte efecte secundare devastatoare din punct de vedere medical, printre altele si datorita IO (inhibitori) si IUD (spirala).

 6. Masive implozii demografice în tarile industriale care au devenit populatii muribunde. Ca urmare, masive imigratii de oameni din Lumea a treia pentru a se putea garanta standardul de viata al natiunilor industrializate. Odata cu aceasta pericolul de decadere si marginalizare mai ales a culturii crestine.

 7. Nici un fel de limitare a cresterii demografice în lumea a treia, pentru ca acolo nu pot penetra nici inhibitorii de ovulatie, nici spirala, nici sterilizarea.

 8. Întrucât contraceptia moderna datorita efectelor secundare si cotei de esecuri nu ofera satisfactie, se cauta metode de planificare familiala noi si mai bune ("perfecte"). În prezent, acestea se prezinta sub forma RU 486 (progesteron antagonist) si Epostane (inhibitor al sintezei progesteronului), în combinatie cu prostagladina. Acestea permit avortul pe cale medicamentoasa si în faze înaintate ale sarcinii si pot înlocui în mare masura avortul chirurgical, în multe privinte o interventie incomoda sau împovaratoare.

  În continuare, vaccinarea anti-baby (Anti-HCG-inocular) care va aparea curând în calitate de adaos suplimentar, tot un mijloc de avort timpuriu. Cu aceasta, uciderea perfectionata a copiilor nenascuti îsi continua drumul "tot mai triumfal" în societatea noastra, cu urmarea directa a unui veritabil holocaust al nenascutilor. Se poate spune ca marea tragedie a sfârsitului de veac este saracirea în vieti omenesti, care ar fi trebuit sa-si faca mai târziu datoria si au fost împiedicate de la aceasta.

În ciuda acestor catastrofale realitati, care este imposibil sa fi ramas ascunse (sau necunoscute) anumitor cercuri conducatoare, aceasta evolutie nu este stavilita. Dimpotriva, ea îsi continua cu precizie si cu o acceleratie de necrezut cursa spre abis...

Dezvoltarea contraceptiei artificiale cu toate urmarile amintite confirma adevarul profeticei enciclice "Humane Vitae" a papei Paul VI emisa în 1968: Ea avea dreptate, are dreptate si va avea dreptate.

Personal, am convingerea ca, din faptele prezentate, orice om rational va trage concluzia ca învatatura Bisericii nu trebuie privita sau simtita ca o povara sau acuza sau chiar ca o sicana pentru oameni, ci servind binele lor. Ea îndreptateste la o adânca încredere în calauzirea de catre Biserica.

Rezolvarea mai mult decât încâlcitei situatii prezente nu poate consta în dezvoltarea unor anticonceptionale mai eficiente si mai sigure - chiar daca ar actiona prin împiedicare si nu abortiv -, ci prin îngradirea libertinajului sexual. Trebuie creata o noua întelegere a sexualitatii. În acest sens se exprima chiar si atât de liberal-gânditorii editori de la Obstretical & Gynecological Survey [6]:

"Parteneri multiplii - promiscuitatea, daca permiteti sa ne exprimam asa - nu este un fundament pentru o casnicie buna, monogamica. Caminele sparte fac din copiii nostri niste orfani". (...) "Trebuie neaparat sa predicam evanghelia abstinentei premaritale. În calitatea noastra de medici ginecologi avem datoria de a încerca macar sa ne educam pacientele. Înspaimântatoarea amenintare SIDA este un motiv foarte întemeiat sa o facem si ne ofera totodata un prilej foarte bun pentru discutia cu pacienta".

Acesta este un apel insistent, sa ne straduim cu seriozitate si perseverenta sa reinstauram ordinea legislativa morala precedenta pierduta în prezent. Trebuie ca omul modern si mai ales tânarul sa fie adus în situatia de a fi din nou constient de sensul creator si misiunea sexualitatii. Trebuie sa învatam sa sesizam iarasi în toata profunzimea sa semnificatia cuvântului: "facut dupa chipul Sau". Singura cale pe care i se face omului dreptate în adevaratul înteles si se poate interveni într-un mod demn la nivelul sau este, dupa experienta mea, reglarea naturala a sarcinii.

Această pagină a fost listată de la adresa: http://www.profamilia.ro/culturavietii.asp?anticonceptionale=04
Vă rugăm să respectați drepturile de autor