www.profamilia.ro /cateheza.asp?cbl
 
 CATEHEZA 

Credin?a, Biserica, lumea dupa Conciliul Vatican II
Cateheze pentru adul?i

sursa: Robert Lazu

Robert LazuÎn data de 26 noiembrie a anului jubiliar 2000, la încheierea lucrarilor Congresului Mondial al Apostolatului Laicilor, Sfântul Parinte Ioan Paul al II-lea s-a întâlnit cu reprezentantii laicilor din lumea întreaga. Cu acest prilej, Sanctitatea Sa ne-a oferit în dar noua, tuturor, prin intermediul acestor reprezentanti, un volum ce contine documentele Conciliului Vatican II. Iata ce ne-a transmis Sfântul Parinte cu aceasta ocazie: "(...) sunteti cu totii invitati sa recititi aceste documente pentru a va întari vocatia voastra, pentru a va angaja în apostolat, asa cum aceast lucru a fost propus de catre Parintii conciliari, pentru a fi în lume marturisitorii Vestii Celei Bune si pentru a lua întotdeauna parte mai activ la misiunea Bisericii".

Scopul catehezelor propuse în acest program consta tocmai în îndeplinirea îndemnului Papei Ioan Paul al II-lea de a cunoaste mai bine învataturile Bisericii Catolice exprimate în cadrul Conciliului Vatican II.

Catehezele pentru adulti sunt concepute cu dorinta de a îndeplini dezideratul Magisteriului viu al Bisericii de a sustine o catehizare "integrala si permanenta" pentru toti cei interesati. Astfel, catehezele se vor desfasura pe durata a trei ani calendaristici, abordând subiectele grupate pe trei module principale:

  1. Credinta catolica

  2. Viata liturgica si sacramentala a Bisericii Catolice

  3. Viata liturgica si sacramentala a Bisericii Catolice

Această pagină a fost listată de la adresa: http://www.profamilia.ro/cateheza.asp?cbl
Vă rugăm să respectați drepturile de autor