www.profamilia.ro /apologetica.asp
 
 APOLOGETICA 


Existenta istorica a lui Isus
"De doua mii de ani discutiile în jurul existentei lui Isus Hristos înca n-au încetat, si, departe de a înceta, parca sunt tot mai înversunate pe zi ce trece. Istoria nu cunoaste o persoana care sa-i fi dat mai mult de lucru." (Pr. prof. Ioan Miclea)
   
Biblia raspunde
Explicatiile din aceasta carte încearca sa clarifice unele subiecte din Sfânta Scriptura prin care unii, interpetându-le fiecare dupa parerea sa, ataca învatatura Bisericii care dateaza de la începutul crestinismului.
 
Religia
"Faptul religios are origini în realitatea umana, în ceea ce are ea mai profund si specific: spiritualitatea. În fiinta spirituala a omului exista o orientare spontana spre Fiinta divina." (Pr. prof. dr. Eugen Popa) [Text disponibil si ca eBook.]
   
Urmele lui Dumnezeu
Un Abecedar ai credintei pentru cei care nu au studiat religia si încearca acum sa se initieze. Poate sa fie si un îndrumar pentru cei care doresc sa învete pe altii elementele credintei.
 
Reîncarnare si înviere
"Doctrina despre reîncarnare si cea despre înviere sunt atât de tributare unor conceptii divergente despre lume încât este cu neputinta a le concilia sau a le combina. Se impune deci o alegere." (Card. Godfried Danneels - Pasti 1991) [Text disponibil si ca eBook.]
   
O credinta fara dubii
Din diverse surse am colectionat aceasta serie de articole, în crestere continua, pe diverse teme controversate ale credintei.
 
De ce nu se casatoresc preotii catolici
"Discutii cu privire la celibatul preotilor catolici au existat întotdeauna. Ele au adesea un caracter polemic, patimas. Parerile despre originea celibatului preotesc sunt foarte diferite." (Pr. Claudiu Dumea)
   
 
RECOMANDARI din alte situri

CatholicAnswers.org este un sit dedicat problemelor de apologetica, de altfel o sursa de inspiratie pentru materialele publicate de noi la sectiunea "O credinta fara dubii".

CatholicEducation.org este o resursa exceptionala de materiale pe diverse teme, printre care si apologetica.

aveti sugestii de alte recomandari?
atunci contactati-ne!

Această pagină a fost listată de la adresa: http://www.profamilia.ro/apologetica.asp
Vă rugăm să respectați drepturile de autor