pregateste pagina pentru tiparire

 
 MEDITAȚII 

Meditații la misterele Rozariului
achizitionare: 04.10.2004

Inapoi la cuprins Misterele de bucurie

Buna Vestire

În enciclica sa Redemptoris mater, papa Ioan Paul al II-lea scrie: "Într-adevăr, la Buna Vestire, Maria, arătând ascultarea credinței față de acela care îi vorbea prin mesagerul său și oferindu-i 'supunerea deplină a minții și voinței', s-a încredințat total lui Dumnezeu". Maria a răspuns: "Fie mie după cuvântul tău". Ea a acceptat cu întreaga ei persoană umană, de femeie, darul cel mai minunat de la Dumnezeu: de a fi mama Fiului său. Aceasta este condiția trăită și actualizată de Maria, care, păstrându-și fecioria, a acceptat să dea viață fizică lui Isus și, prin Isus, să dea viață spirituală lumii întregi. Maternitatea Sfintei Fecioare Maria este o maternitate salvifică, pentru că ea, în mod conștient și liber, și-a dat asentimentul să devină mama care-l aduce lumii pe Mântuitorul.

Preasfânta Fecioară Maria a primit pentru prima dată evanghelia iubirii lui Dumnezeu la Buna Vestire: este un dar uluitor, de neimaginat, care o umple de uimire și nesiguranță, prin grandoarea și importanța sa. Maria se declară "slujitoare". Nu e vorba doar de un act de umilință ci mai ales de acceptarea unui dar imens: darul vieții. Maria este femeia cea mai autentică, femeia perfectă, pentru că a știut să primească cu o deschidere totală acest dar și a știut să-și asume responsabilitatea de a fi mamă. Planul lui Dumnezeu este ca femeia, adică fiecare femeie, să contribuie la dăruirea vieții fizice și spirituale în cadrul familiei sau să-și exercite maternitatea sa spirituală de fecioară.

Oare câte femei din lumea de astăzi primesc cu aceeași bucurie darul vieții și al maternității? Câte femei acceptă această minune a apariției unei noi vieți în sânul lor ca dar gratuit de la Dumnezeu? Se ia în calcul doar fiul ca povară, ca surplus de responsabilitate, care vine să încurce socotelile familiei! La copilul ca dar, ca mister divin, ca minune în viața unei familii nu se mai gândește nimeni. Acum, la începutul unui nou octombrie, ținând în mâini coroana Rozariului, s-o implorăm pe Mama lui Isus să ocrotească familia și viața și pe toți aceia care s-au dedicat slujirii lor.

Binecuvântează, Doamne, femeia de astăzi pentru ca, asemenea Mariei care s-a abandonat cu bucurie totală planului divin, să primească cu bucurie copilul ca dar de la Dumnezeu. Binecuvântează familia ca leagăn al iubirii și al vieții; dăruiește-i harul de a-și asuma responsabilitatea de a primi, ocroti, crește și educa copiii, în spiritul credinței și moralei creștine. Amin.

Maria Gherghel, Roman
 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire