pregateste pagina pentru tiparire

 
 MEDITAȚII 

Meditații la Calea Crucii
achizitionare: 26.03.2004

Inapoi la cuprins Stațiuna a III-a

Isus cade întâia oară sub povara crucii

Crucea apasă greu pe umerii lui Isus - pe frunte și pe față sudoarea se amestecă cu sânge și praf, este frânt și este gata să cadă. Isus Cristos este cu adevărat Fiul lui Dumnezeu și este cu adevărat om. El este întru toate la fel cu noi, dar fără de păcat, și în același timp este Domnul, Fiul etern al lui Dumnezeu. În El găsim prezente două realități: cea divină și cea umană. Isus Este capodopera lui Dumnezeu, deoarece în El cerul și pământul sunt într-o unitate profundă fără ca unul sau altul să își piardă caracteristicile. Drumul spre Golgota este greu și El cade sub greutatea crucii. Un ostaș îl ridică iar El merge pe această cale a crucii cu demnitate.

Este lungă istoria lumii, este lung acest drum al omenirii și doar Dumnezeu îi poate suporta greutatea păcatelor ei. Câte speranțe iluzorii și lumini stinse, câte ocazii pierdute și câți nevinovați trădați, câți tineri îmbătrâniți înainte de vreme și câți pocăiți reîntorși la păcatele lor, câte familii destrămate în mod iresponsabil și câți copii rămași fără părinți, câtă pasiune premeditată și câtă mândrie arogantă, ..., câte păcate s-au adunat și apasă asupra Domnului... Sunt toate asupra lui, dar nu îi aparțin; El poartă crucea păcatelor noastre ca și cum ar fi cu adevărat vinovat; cade sub cruce și astfel mărturisește vina păcatelor, El este unica victimă și marele penitent fără de păcat. El vrea să salveze omenirea, El vrea să ne conducă spre mântuire.

Doamne Isuse Cristoase, astăzi și noi suntem cu tine pe drumul crucii și îți împărtășim agonia care ți-a fost pregătită de păcatele noastre. Sufletul și inima noastră asudă cu sudori de durere și de sânge pentru toate greșelile în care am căzut și cu care te-am ofensat. Liberi în conștiință dorim să bem din același potir, după voia Tatălui. Noi nu vom abandona crucea și nu Te vom vinde printr-o sărutare niciodată. Te simțim aproape în toți cei încercați, în familiile noastre, în toți bolnavii te vedem pe Tine care suferi. În ei vom încerca să-ți alinăm durerea. Doamne, noi dorim să rămânem mereu alături de Tine pe drumul crucii și pe Golgota, pentru ca împreună cu tine să înviem spre o viață nouă.

PS Virgil Bercea, Oradea
 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire