pregateste pagina pentru tiparire

 
 FAMILIA 

Pregătire la Sacramentul Căsătoriei
achizitionare: 16.05.2004; sursa: Misionarii Verbiți

capitolul urmatorCuprinscapitolul anterior

A SE CĂSĂTORI ÎN COMUNITATE - BISERICA

Schemă:

Pot exista diferite motivații care împing o pereche să se căsătorească în Biserică. Voi enumera câteva dintre aceste semnificații, care corespund în mare parte gândirii mele și caut să dau o explicație la frazele alese.

- A se căsători în Biserică, este numai un fapt tradițional: ajută pentru a-i mulțumi pe părinți și pentru puțină coregrafie.
- A se căsători în Biserică, este o alegere de Credință, o alegere care îndrumă toată existența mea.
- A se căsători în Biserică, este mai serios: iau o angajare în fața lui Dumnezeu. Sunt un creștin și este logic ca să mă căsătoresc în Biserică.
- Mă căsătoresc în Biserică, pentru că sunt un creștin.
- Mă căsătoresc în Biserică, pentru că este vorba de un Sacrament și vreau să formez o familie creștină. Este logic ca totul să înceapă în Biserică.
- Mă căsătoresc în Biserică, deoarece cred că iubirea noastră este o vocație, un dar, o realitate care ne este dată de Dumnezeu.
- Mă căsătoresc în Biserică, pentru a cere susținerea lui Dumnezeu, puterea, capacitatea de a trăi iubirea mea ca dar.
- Mă căsătoresc în Biserică, pentru că simt că am nevoie de prezența în mine a lui Cristos.
- Mă căsătoresc în Biserică, deoarece cred în Isus Cristos, am primit și am personalizat propunerea lui Cristos și intenționez s-o actualizez în viața mea concretă.
- Mă căsătoresc în Biserică, pentru că am acceptat să fondez viața mea de pereche în Domnul.
- Aleg să mă căsătoresc în Comunitate - Biserica pentru că este Comunitatea mea, pentru că Biserica este parte a credinței și a vieții mele.

DE CE
SĂ NE
CĂSĂTORIM
ÎN BISERICĂ

    

Pot exista diferite motivații care împing o pereche de a se căsători în Biserică:

Este un fapt natural, un obicei. Toți sau aproape toți fac așa... S-au căsătorit părinții noștri... O pretind de la noi... Este mai bine a nu crea probleme în familie.

Este mai frumos, există mai multă coregrafie: flori, muzică, prieteni... În Comun totul este trist. Lipsește puțin romantism.

Este mai serios. Se ia o angajare înaintea lui Dumnezeu... Suntem credincioși și este logic să ne căsătorim în Biserică... Și apoi o binecuvântare nu face rău niciodată...

Este vorba de un Sacrament. Suntem creștini și vrem să formăm o familie creștină... Este logic ca totul să înceapă în Biserică...

A SE
CĂSĂTORI
ÎN BISERICĂ
ESTE ALEGERE
DE CREDINȚĂ

    

Pot fi aceste motivații acceptabile, dar totuși limitate pentru că nu conțin adevărata semnificație a ceea ce intenționați să faceți.

A se căsători în Bisercă este o alegere, o alegere de Credință, o alegere care îndrumă toată existența.

Ne căsătorim în Biserică pentru că suntem creștini.

A fi creștini înseamnă a face parte din Biserică care este Comunitatea acelora care cred și recunosc pe Isus Cristos.

Vă căsătoriți în Biserică pentru că este Comunitatea voastră. Ea este parte a credinței voastre și a vieții voastre. În această Comunitate sunteți chemați să trăiți momentele cele mai importane pentru voi.

A se căsători în Biserică înseamnă a crede că propria iubire este o vocație, un dar, o realitate care ne este dată de Dumnezeu. Acest dar însă este mare, dar și foarte dificil de trăit. Iată deci, căsătorindu-se în Biserică se cere susținere, putere, capacitatea de a trăi această iubire în dăruire reciprocă.

A se căsători în Biserică înseamnă a recunoaște că Domnul este izvorul iubirii și a decide de a așeza propria viață după exemplul său, pentru care devine El măsura pentru a judeca propria viață cotidiană.

Înseamnă a fi coerenți cu propria Credință și angajare și a construi o adevărată familie creștină.

Nu se merge în Biserică pentru a se căsători ca și cum s-ar merge pentru a îndeplini un act legal sau tradițional, dar se merge în Biserică pentru a fi disponibili înaintea lui Dumnezeu de a se primi, a se lua ca un dar al său.


 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire